Första sessione...Let´s talk about LOVE knappen har blivit symbolen för KÄRLEKEN i kyrkomötet och framför allt i Gudstjänstutskottet, roligt!
 


Ännu en dag på Kyrkomötet är till ända! Idag har de olika utskotten suttit i sammanträde hela dagen, från morgon till kväll. Självklart har också Gudstjänstutskottet, som behandlar vigsel och äktenskapsfrågan, träffats. Snart är ...

Första sessione...
Ja, vad ska man säga efter att första dagen av Kyrkomötet är till ända? Det har varit en mycket spännande dag med många samtal och möten med människor som äntligen fått ansikte och inte bara en mailadress :-)

Dagen började i Domkyrkan där det firades mässa. Biskop Caroline Krook predikade om Marta och Maria. Hon menade att det i livet ...

Kyrkomötets för...

Idag startar Kyrkomötets första session! Vill du veta vad som händer så håll kolla på bloggen! Let´s talk about LOVE kommer självklart att vara där för att lyssna, påverka och samtala!

Vad ska du välj...

Nu när det är 3 dagar kvar till Kyrkovalet tar jag och projektet Let´s talk about LOVE oss friheten att skriva vår/min åsikt om de olika nomineringsgrupperna. Åsikterna är helt och hållet mina egna men är resultatet av mycket läsande av kyrkopolitiska program och frågor till nomineringsgrupperna. De är inte resultatet av okunskap och icke eftertänksamhet. Innan jag börjar vill jag påminna er läsare om att projektet vill att Svenska kyrkan ska bli en mer hbt-vänlig kyrka och är därför positiva ti...

LetstalkaboutLO...

Ett urval av vad som har skrivits om projektet i media:

GP

Samkönat äktenskap het fråga

Göteborgs fria tidning

Många kyrkopartier vill driva hbt-frågor

Kyrkans tidning

Tack för en fan...

Projektet Let´s talk about LOVE vill tacka debattörer och åhörare för den mycket goda debatten igår kväll i Hagakyrkan.

Följ oss gärna ifortsättningen här på bloggen inför valet och under september och oktobers kyrkomöte då Svenska kyrkans syn på äktenskapet och vigselrätten ska beslutas om.

PÅMINNELSE OM K...Glöm inte den kyrkopolitiska debatten om hbt och diskrimineringsfrågor som hålls på måndag (7 sept) kl. 18:00 i Hagakyrkan i Göteborg!

Det kommer bli en fantastisk debatt då nära på alla nomineringsgrupper ställer upp!

Delta kommer:

Olof Svensson för Arbe...