Första sessionen, dag 2: 2009-09-23Let´s talk about LOVE knappen har blivit symbolen för KÄRLEKEN i kyrkomötet och framför allt i Gudstjänstutskottet, roligt!
 


Ännu en dag på Kyrkomötet är till ända! Idag har de olika utskotten suttit i sammanträde hela dagen, från morgon till kväll. Självklart har också Gudstjänstutskottet, som behandlar vigsel och äktenskapsfrågan, träffats. Snart är alla medlemmar i detta utskott beklädda med en Let´s talk about LOVE knapp… mycket glädjande J Medlemmar i detta utskott kommer till och med och frågar om de inte kan få en knapp för att visa sin positiva inställning! FANTASTISKT.


Vad det verkar så går gudstjänsutskottets arbete framåt och det verkar bli ett mycket positiv yttrande till kyrkomötet i oktober om äktenskap för par av samma kön. Detta enligt både Anders Åkerlund (c) och Anna-Karin Hammar (s). Mycket glädjande!


Något som dock är lite oroande är att kyrkomötets ordförande Gunnar Sibbmark (m) vill att kyrkomötet ska besluta om att Kyrkostyrelsen ska få uppdraget att formulera en skrivning i frågan. Detta skulle betyda att beslutet dröjer… vilket inte är bra! Men förhoppningsvis så går inte kyrkomötet på denna linje utan tar beslutet i oktober som kyrkostyrelsen och läronämnden föreslagit.


Vad jag kan uttyda av denna dag så verkar det finnas en stor majoritet i kyrkomötet för äktenskapet mellan två människor oavsett kön.


Annars har dagen fortlöpt med många trevliga och bra samtal med biskopar och ledamöter. I morgon kommer utskottsarbetet att fortsätta. Riks EKHO och Let´s talk about LOVE kommer under eftermiddagen att lämna kyrkomötet för den här gången och återkomma i oktober då det med all säkerhet kommer att hetta till ordentligt då frågorna rörande detta ska debatteras och tillslut läggas fram för beslut! SPÄNNANDE VÄRRE!


Lite om denna spännande dag!                 


Over and out från Uppsala och kyrkomötet


//Erik

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: